De Coöperatie Best Energie gaat in het kader van de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de postcoderoosregeling genoemd, een zonnedak bouwen. Hiervoor worden 352 zonnepanelen geplaatst op het dak van het agrarisch bedrijf van de firma Ad Raaijmakers aan de Hagelaarweg te Best.

Raaijmakers

Dit zonnedakproject biedt een unieke gelegenheid aan inwoners van Best om te investeren in lokale zonne-energie en daarmee een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Best. Bovendien krijgen deelnemers een mooi rendement op hun ingelegde geld en kunnen ze ook nog eens delen in het jaarlijkse exploitatieresultaat van de coöperatie.

Dit zonnedakproject is interessant voor huiseigenaren en huurders die op zoek zijn naar een manier om te investeren in duurzame opwekking van energie maar geen zonnepanelen op het eigen dak willen of kunnen plaatsen.

Bijvoorbeeld omdat:

  • het dak van uw woning leent zich niet voor het plaatsen van zonnepanelen vanwege de ligging (te weinig zon) of de aard (monumentaal, rieten dak) van uw woning.
  • u woont in een appartement of huurhuis.
  • u wilt simpelweg geen zonnepanelen op uw eigen dak leggen.
  • u heeft al wel zonnepanelen maar hebt behoefte aan aanvullende duurzame energie.

De exploitatie van dit zonnedak zal gaan volgens een zogenaamde postcoderoosregeling. Dat betekent dat deelname afhankelijk is van uw postcode. Bewoners en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3*80A) uit de volgende postcodegebieden komen in principe voor deze regeling in aanmerking:

 5682 

 5683 

 5684 

 5685

 5657

 5688

Klik hier voor meer informatie over de postcoderoosregeling.

Gedurende de looptijd van de regeling (15 jaar) kunt u energiebelasting die u moet betalen over uw eigen stroomverbruik terug krijgen. In 2020 bedraagt deze belasting €0,1182 (incl. BTW) per kWh.

Lees voor meer details over de financiële aspecten het investeringsmemorandum dat u kunt vinden op onze downloadpagina.

Naast het voordeel via de teruggave op de energiebelasting deelt een lid van de coöperatie Best Energie ook mee in het exploitatieresultaat.

De coöperatie verkoopt de opgewekte elektriciteit aan Greenchoice. De coöperatie beslist ieder jaarlijks wat er wordt gedaan met dit exploitatieresultaat. Het kan worden toegevoegd aan de reserves van de coöperatie of het kan geheel of gedeeltelijk worden uitgekeerd aan de leden. Elk lid heeft hierover stemrecht in de algemene leden vergadering.

Via deze link vindt u alle details van de informatieavond die op 19 mei online is gehouden.

 

Overstappen op Greenchoice

Logo Greenchoice

Greenchoice is partner van Best Energie. Dit betekent dat wij de geproduceerde stroom aan Greenchoice verkopen.

Als deelnemer van de coöperatie kunt u tevens gunstig stroom afnemen via Greenchoice. Best Energie ontvangt voor elke klant die zich via ons aanmeldt bij Greenchoice een jaarlijkse vergoeding. Op die manier helpt u ons dus extra om duurzame projecten uit te voeren. Op onze partnerpagina kunt u vinden hoe u heel gemakkelijk overstapt naar Greenchoice.

 

Button ik doe mee final